Már pályán a Porsche csodafegyvere

2013.08.31. 15:03

A Porschénál nem áll meg az élet azután sem, hogy elkészültek hibrid szuperautójukkal, a 918 Spyderrel. A német gyártó gőzerővel készül ugyanis a jövő évi Le Mans-i huszonnégy órás versenyre, ahol az LMP1 kategóriát célozzák meg – házon belüli kihívó tör tehát az Audi trónjára.

Az LMP1-es kategória az utóbbi években az Audi egyeduralmát hozta, a címvédő pedig nem áll félre a Porsche elől sem. Persze a Volkswagen konszernnek előnyös is lehet a két márka belháborúja, hiszen két ekkora név egymásnak feszülése igen nagy nézettséget generálhat, tovább növelve a Le Mans-i verseny reklámértékét. A Porsche már korábban is megvillantotta versenygépét, most pedig saját kémfotókat közöltek, melyek a tesztelés során készültek.

Arról a német gyártó még nem közölt információkat, hogy a prototípus karosszériája milyen technikát rejt, de valószínűleg a 918 Spyderéhez hasonló benzines-elektromos hibrid hajtáslánccal hívják ki a dízel-elektromos Audikat. Pilótagárdájukba már korábban szerződtették a tehetséges, fiatal német Timo Bernhardtot és a tapasztaltabb Romain Dumas-t, június végén pedig bejelentették a Red Bull Forma-1-es istállójától távozó ausztrál Mark Webber leigazolását is.

A Le Mans-i huszonnégy órás verseny történetének legeredményesebb gyártója egyébként jelenleg is a Porsche, ők azonban nem érik be a meglévő 16 elsőséggel, 2014-ben tizenhetedszer is a dobogó tetejére állnának.