Betartja ígéretét a Chevy

2014.04.12. 11:31

A Chevrolet a jövő heti New York-i autószalonra ígérte be a C7-es Corvette legújabb változatát. Az amerikai gyártó azonban nem tudott sokáig titkolózni: megérkeztek az első képek a legszálkásabb Corvette, a Z06 kabrióváltozatáról.

Műszakilag persze nagy különbségekre ne számítsunk: a kabrió ugyanazt a 6,2 literes, kompresszoros motort kapja meg, amelyet a zárt változatba is építenek. Ez 625 lóerő körüli teljesítmény és 860 newtonméteres csúcsnyomaték leadására képes. Ehhez hétgangos kézi váltót, vagy nyolcsebességes, 8L90 jelű automatát választhatnak a megrendelők.

A kabrió teteje egyébként elektromosan nyitható, menet közben akár 50 km/h-s sebességig. A négyféle színben is választható tetőt hangszigeteléssel és üveg hátsó ablakkal látták el. Tadge Juechter vezető tervező szerint ráadásul sem súlyban, sem teljesítményben, sem pedig kezelhetőségben nem szenvednek majd hátrányt azok a vásárlók, akik a Convertible-változat mellett döntenek.

A Z06 Convertible-t tehát az április 16-tól 27-ig tartó New York Auto Show-n mutatják meg először élőben. A Chevrolet standján a hírek szerint a legújabb Corvette-változat mellett ráadásul két további újdonsággal is találkozhatnak a látogatók.