Egy Supra, amely szinte még új

2014.07.27. 15:02

A különböző autós hirdetőoldalakon és az aukciós házak kínálatában időről időre felbukkannak alkalmi vételek. Kifogástalan állapotúra restaurált, vagy megóvott veteránok, legendás versenyautók, hírességek által birtokolt autók. Ezeknek persze az esetek döntő többségében az árát is alaposan megkérik.

Nincs ez másként annál a Toyota Supránál sem, amelyet egy kanadai autókereskedés kínál eladásra. Az 1990-es évjáratú autó órája mindössze 93 mérföldet, azaz alig 150 kilométert mutat, a képek alapján pedig valóban szinte új autóról van szó. Hibát aligha találni a kívül-belül gyönyörű sportkocsin, a kárpitokon és üléseken ráadásul még védőfólia is van. Amikor az árcédulát írták, persze nem fogott túl vékonyan a toll: 70 ezer kanadai dollárt, vagyis mintegy 15 millió forintot kérnek érte.

A Toyotánál egyébként jó ideje beszélnek már a Supra feltámasztásáról. Az utolsó generáció még 2002-ben tűnt el a kínálatból, az utódot pedig egyértelműen a GT86 fölé pozícionálnák. A japánok a BMW-vel együttműködve fejlesztenek közös sportkocsi-platformot, ennek az eredménye pedig akár egy Supra-utód is lehet.