Kémfotón az új családi Suzuki

2014.09.02. 06:19

A Suzuki látványos útkeresésben van: igyekeznek olyan modellekkel bővíteni a palettát, amelyek iránt komolyabb kereslet mutatkozhat. Ilyen az SX4 S-Cross, amely magas és belül egész élhető méretű, de viszonylag drága, vagy épp az új Vitara, amellyel a Nissan Juke vetélytársát igyekeztek megteremteni a Suzukinál. Ott van még a régi sláger, a Swift, és az Alto illetve a Splash egy kategóriával még lejjebb, de egy igazi kompakt ötajtós még hiányzik a palettáról. És ez lehet, amit épp most tesztelnek.

A Swift lámpáival tesztelik az új, egyelőre ismeretlen modellt, ami spokat segít a méretek megsaccolásában. Így ugyanis egyértelműen látható, hogy ez egy jóval szélesebb, és hosszabb modell. Méretre talán VW Golfhoz hasonlít leginkább, bár a hátsó ablak jóval döntöttebb, és mintha a hátsó túlnyúlása is jóval kisebb lenne. Az összkép arra utal, hogy az SX4 helyére érkezhet ez a modell, amely árban a Swift és az S-Cross közé esik majd.

Több mint valószínű, hogy a Suzuki még a bemutató előtt megmutatja a típust tanulmányként is – az pedig, hogy erre még nem került sor, azt jelzi, hogy a típus még a fejlesztés viszonylag korai stádiumában van, azaz 2016 előtt aligha mutatkozhat be. A fotók viszont arra utalnak, hogy a Suzuki tovább próbálkozik Európában, méghozzá ezúttal egy olyan kategóriában, ahol meglehetősen komoly konkurenciával kell szembenéznie.