Így támad a németekre az Infiniti

2014.09.20. 17:13

Kettős feladatot határozott meg az Infiniti vezetése: ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a német prémiummárkákkal, nemcsak a modellek minőségén kívánnak javítani, hanem a palettát is bővítenék. Céljuk, hogy 5-8 éven belül Európában is felzárkózzanak az Audihoz és a BMW-hez, és kiharapjanak egy nagy falatot a németek által uralt szegmensből.

Ehhez járulhat hozzá a közelmúltban átadott londoni formatervező stúdió is, de hasonló központot Pekingben és San Diegóban is terveznek, hogy a kínai és amerikai piacok vásárlóközönségével is minél inkább megtalálják a közös hangot. A modellpaletta bővítése időigényes feladat, ami alapos átgondolást is igényel, de néhány újdonság már érkezőben van.

Az októberi Párizsi Autószalonon leplezik le például a Q80 névre keresztelt négyajtóst, amely Mercedes platformra épül, de a Nissan saját V6-osát kapja meg, villanymotorral kiegészítve. A hibridrendszer várhatóan 700 lóerő körüli összteljesítmény leadására lesz képes. A Q80 így leginkább a Porsche Panamerával játszik majd egy ligában.

Emellett egy kisebb kupé bevezetéséről is hallani, amely a Q50 szedánnal közös alapokra készülhet el. A Magyarországon gyártott Audi A3 ellenfeleként pedig a Q30 szállhat ringbe, amelyet tanulmány formájában korábban már láthattunk. Ez jövő nyáron akár a kereskedésekbe is kerülhet, nem sokkal később pedig a BMW X1 riválisának szánt QX30 szabadidőautót is megkapjuk.