2014.09.25. 14:46

Több vázlat is feltűnt az utóbbi napokban, amelyeken a TT négyajtós változata látható. Igaz, nem egyértelmű, hogy ezek gyári forrásból származnak, de egyáltalán nem kizárt, hogy az Audi leteszteli a fura ötletet.

A végeredmény elég érdkes: az orr-rész egy az egyben a TT-é, de nyújtott, négyajtós karosszériában folytatódik, kupé-szerűen vezetett tetővel és 4,5 méter körüli hosszúsággal. Mivel az új TT alapja ugyanaz az MQB platform, mint a VW Golfé, a hosszabb változat kifejlesztése nem lehet képtelenül drága a cégcsoport számára, így érthető, ha ilyen ötleteket is kipróbálnak. Nem is lehetetlen, hogy bejön, hisz az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a négyajtós kupék legalább olyan kelendőek, mint a klasszikus kétajtós sportkocsiforma gépek.

Valószínű, hogy már a Párizsi Autószalonon láthatjuk a koncepciót, ha máshogy nem is, virtuális modell formájában biztosan. Ám nem ez lesz az Audi TT család egyetlen újdonsága: szintén Párizsban lesz látható a TT nyitott változata, méghozzá a sorozatgyártásra kész változat.