Megvadították a legolcsóbb kisautót

2014.12.13. 11:44

A Tata Nanót bemutatásakor nem kimondottan a sportos vezetést kedvelőknek szánták. Sokkal inkább azoknak, akik a lehető legolcsóbban akarnak eljutni egyik helyről a másikra, de már unják, hogy megáznak a biciklin vagy robogón. Később aztán a gyártó kilátásba helyezte egy dízelmotor, egy erősebb, 800 köbcentis benzines és egy CNG-s modell bevezetését is.

Az indiai JA Motorsport tuningműhely azonban most kezelésbe vette a Nanót, amelynek 624 köbcentis kéthengeresét 1,3-as sornégyesre cserélték. A hírek szerint ez 230 lovas csúcsteljesítmény leadására képes, ami azt jelenti, hogy minden egyes lóerőre 2,6 kilogrammnyi tömeg jut.

A karosszérián is dolgoztak: kívül szélesítések, belül pedig bukócső jelzi, hogy nem egy mezei Nanóval van dolgunk. A megnövelt teljesítmény megfékezéséről AP Racing fékek gondoskodnak. Kérdés, hogy vajon az aprócska slickekkel mennyire vezethető az apró Tata.

Ami az árát illeti, egyáltalán nem olcsó mulatság a Super Nano. A tuningcég ugyanis mintegy tízmillió forintnak megfelelő rúpiát kér érte. Viszonyításképpen: ebből az összegből akár húsz darab 624 köbcentis alapmodellt is vehetnénk.

Fotók: indianautosblog.com