Íme a Ferrari, amit még senki nem látott

2015.06.05. 13:26 Módosítva: 2015.06.05. 13:26

A Ferrari általában a Pininfarinával dolgozik együtt, ha karosszériaformát kell tervezni, de ez nem jelenti, hogy ne kérne formaterveket más stúdióktól is, például az Italdesign-tól.

Így tettek a Ferrari FF esetében is: a Pininfarina mellett Giugiaro stúdióját is meghívták, hogy készítsen egy formát az összkerék-hajtású túrasport-Ferrari számára. Bár látszik, hogy a tervezők az Italdesign-nál is tartották magukat az alapkoncepcióhoz, a részletek teljesen mások. Az alapforma simább és lövedékszerűbb, a hátsó ablak alacsinyabb és kevésbé döntött, viszont vízszintesen hajlított. Az orr-rész rövidebbne, a tető magasabbnak tűnik, szemből sematikusabb az autó, hátulról viszont a nagyobb lámpák miatt érdekesebb jelenség.

A sportkocsigyártó végül maradt a Pininfarinánál, a prototípus pedig, amely jó eséllyel csak makett – legalábbis erre utalnak az átlátszatlan fekete üvegfelület-imitációk – egy magángyűjtőhöz került. Hogy kihez, azt nem tudjuk, bár érdekes lenne, hisz más érdekességek is akadhatnak – az egyik fotón például egy Ferrari 408 4RM AWD sarka látható, egy korábbi összkerék-hajtású prototípus, amelyből csupán kettőt építettek.