2015.07.18. 07:47

Meghalt Jules Bianchi. A fiatal versenyző a tavaly októberi Japán Nagydíjon szenvedett horrorisztikus balesetet, amikor autójával nekicsapódott egy daruskocsinak. A versenyt leállították, és a segítség is gyorsan érkezett. Súlyos fejsérüléssel, eszméletlen állapotban szállították kórházba. Azóta kómában volt, és családja is kezdte elveszíteni a reményt.

Jules Bianchi 1989. augusztus 3-án született Nizzában. Nagyapja, Mauro Bianchi háromszoros GT világbajnok volt. Jules számos társához hasonlóan gokarttal kezdett, majd a francia Formula Renault bajnoka lett. Később a Formula 3-ban és a GP2-ben is kipróbálhatta magát – sikerrel. Megnyerte a Formula 3 Euro Seriest, a GP2-ben kétszer is harmadik helyen zárta a pontversenyt.

2011-ben a Forma-1-es Ferrari tesztpilótája lett, majd ugyanezt a pozíciót töltötte be a Force Indiánál is. 2013-ban és 2014-ben a Marussia színeiben már futamokon is indult, tavaly Monacóban pontszerző helyen zárt.

A család úgy fogalmaz közleményében: Bianchi keményen harcolt, ahogy pályafutása során is. Ez a küzdelem azonban most véget ért. Mindenkinek megköszönték, hogy fiukért szorított, aggódott az elmúlt hónapokban, most azonban azt kérik, tartsák tiszteletben gyászukat.

Nyugodj békében, Jules!