Izgalmas lett a kombi Mégane

2016.02.22. 14:16

Ha volt is olyan érzésünk, hogy a Mégane csupán egy jócskán megkurtított Talisman, a kombi fotói láttán teljesen elmúlt. Mintha a tervezők kezét itt kevésbé kötötték volna meg: néhány egyszerű vizuális trükkel kifejezetten érdekes hátsót rajzoltak az új kombi Mégane-nak.

A harmadik tetőoszlopig nincs nagy meglepetés, bár az övvonal az elődhöz hasonlóan itt is elég meredeken emelkedik, kicsit talán meredekebben is, mint ahogy ésszerűnek érezné az ember. Itt kezdődik a játék: az ablaksor alján végigfutó krómcsík felkanyarodik a tető felé, viszont előtte és utána sincs a karosszéria színére fényezett elem – mintha csak ez az egy keskeny fémcsík tartaná a tetőt az üvegezés felett. Mindez persze átverés, láthatóan van hátsó tetőoszlop, nem is keskeny, de a burkolata egészen egybeolvad a hátsó ablakkal. Ez sokkal érdekesebb megoldás, mint a kombi Talisman hagyománytisztelő vonalai, de az eltérés nyilván nem véletlen: a Mégane-t sportosabb karakternek szánták, még ha ez a rövidebb ötajtóson nem is feltétlenül látszik.

Az újdonság adatait egyelőre nem hozták nyilvánosságra, bár valószínű, hogy nem sokban tér el a tavaly bemutatott csapott hátú változattól – csak a csomagtér térfogata és az autó tömege tér el biztosan. A Mégane kombit, amely jó eséllyel Grandtour nevet viseli majd, március 1-én mutatják be a Genfi Autószalonon.