Elkészült a Ford új bér-versenyautója

2016.03.22. 11:23

A Ford 1966-ban készített először akár versenyzésre is alkalmas autókat a Hertz autókölcsönző számára. A Shelby Mustang GT350-H a Rent-A-Racer, azaz bérelj egy versenyautót program alapja lett: akkor összesen 1001 ilyen autó készült a jellegzetes arany csíkozással. Most, ötven évvel később az aktuális Shelby GT-ből is készítenek egy ilyen változatot, igaz, a fekete-arany GT-H-ból sokkal kevesebb készül.

Nem ez az első alkalom, hogy a Ford és a Hertz megemlékezik az egykor igen sikeres kezdeményezésről: tíz éve, 2006-ban már készítettek néhány Shelby GT-H típust az akkori Mustang GT alapjain. Akkor ötszáz ilyen autó készült, most pedig még kevesebbet gyártanak: mindössze 140 darabot. A gép nagyrészt megegyezik a Mustang GT-vel, így az orrába az 5 literes, 441 lóerős Coyote V8-as motor kerül. Az összes példányt automata váltóval szállítja a Ford, ugyanakkor sportkipufogót és a Ford Racing Handling Pack nevű csomagját is megkapják a Hertznek szánt autók.

A GT-H már a New York Auto Show-n bemutatkozik, kölcsönözni pedig május 30-ától lehet majd, egyes reptéri Hertz kirendeltségekben. Azt nem tudni, hogy meddig tartja a sportkocsikat a flottájában a Hertz, de a következő néhány évben nyilván intenzív gyilkolásnak lesznek kitéve ezek az autók.