Átalakul az európai Toyota Corolla

2016.03.24. 17:32

Bár a Corolla talán Európában a legkevésbé népszerű kompakt Toyota, hisz errefelé keresettebb a csapott hátú Auris, a japánok alaposan felújították az itteni változatot az idei évre.

A leglátványosabban az autó orra változik meg: szélesebb és alacsonyabb fényszórókat kapott az autó, keskenyebb hűtőráccsal de szélesebb alsó légbeömlővel, ami valamivel talán agresszívebbé is teszi az autó elölnézetét. Ezen felül újak a kilincsek és a LED-es hátsó lámpákon is igazítottak egy keveset. A karosszéria természetesen változatlan marad, de ennyi változtatás épp elég, hogy ismét új modellként reklámozhassák a Corollát. Az átdolgozott Corolla emellett korszerűbb biztonsági megoldásokat kapott: belekerül a Toyota Safety Sense automata vészfék-rendszer legújabb változata, de felszerelik táblafelismerővel és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel is.

A gyáriak szerint magasabb presztízst hordozó külső megjelenésű Corollát a nyár folyamán kezdik forgalmazni Európában – azt egyelőre nem tudni, hogy ugyanezeket a változtatásokat később más piacokon is bevezetik-e. A Corollából jelenleg kétféle modellt gyárt a Toyota – létezik egy japán belpiacos modell, és egy nemzetközi kivitel, amelyekben a Toyota jelvényen kívül nincs sok közös – és mintegy 150 országban kínálják a típust, amely a mai napig a legnagyobb példányszámban eladott személyautónak számít a világon.