Új Volkswagen, Škoda alapokra

2016.06.03. 13:12

Sok furcsaságot árulnak a világban Volkswagen néven – Kínában például több Škoda modellt is. Ott van például a VW Gran Santana, ami egy az egyben a Škoda Rapid Spaceback, csak az orrát cserélték ki a német autómárka egyen-arcára – nos, ebből készül Kínában egy terepjárós fazonú változat.

Az új kínai Volkswagen szabadidő-autó egy picit más motorválasztékkal kerül gyártásba, mint európai megfelelői, 1,4 és 1,6 literes szívó, vagy 1,4 literes turbós benzinmotorral lesz kapható, kiviteltől függően 4,1 é 5,9 millió forint közti áron. A kínai mércével relatíve magas ár a képek alapján indokoltnak is látszik, legalábbis úgy néz ki, hogy a VW viszonylag jó minőségű anyagokat használt a terepjárósított Spaceback esetében.

A Cross Santana nagyszerű példája az okos újrahasznosításnak: a VW gyakorlatilag egy kész modell újracímkézésével állított elő egy másik piacra egy újnak ható autót, és mivel Kínában is igazán jól mennek mostanság ezek a terepjárós stíluselemekkel megbolondított átlagautók, jó esély van rá, hogy legalább olyan sikeres lesz az autó Kínában, mint amilyen az európai testvérmodell.