Európába jön a hétüléses Tiguan

2017.03.03. 16:00

A Tiguan Allspace logikus következménye a Volkswagen csoport korábbi fejlesztéseinek. A Škoda-Seat szabadidő-autók már most kétféle méretben léteznek – a Seat Ateca a rövidebb, a Škoda Kodiaq a hosszabb – de azt már korábban megemlítették, hogy később mindkettőből elkészítik a másik méretet. És mindkét modell a Tiguanból már ismert műszaki alapokra épül.

Az Allspace tengelytávja 10,9 centivel hosszabb az alapváltozatnál, a teljes hossza pedig 21,5 centivel több. A plusz helyet arra használták a VW tervezői, hogy egy harmadik üléssort is begyömöszöljenek a csomagtérbe. Kívülről elsősorban a hátsó ajtókon látszik a méretbeli eltérés, ami többek közt azért is hasznos, mert így valamivel könnyebb lesz bekászálódni a harmadik üléssorba. Arra azért vigyáztak, hogy a hosszabb Tiguan ne legyen útban a jóval drágább Touaregnek – az előbbi még mindig 9,7 centivel rövidebb, és ennek megfelelően valamivel szűkebb is lesz. Ahogy sejthető, a Tiguan Allspace-ben a hátsó ülések lehajtásával hatalmas raktér adódik, egész pontosan 1,92 köbméternyi.

A megnyújtott karosszérián túl nincs nagy eltérés az alap-Tiguanhoz képest, a motorválaszték és a műszaki megoldások zöme megegyezik a két változatban. Bár a Genfi Autószalonon kiállítják az autót, a forgalmazást csak szeptemberben kezdik, és rendelni is csak májustól lehet majd a Tiguan nagycsaládos kiadását.