Magyar tervek alapján támad fel a legendás Citroën

2017.04.04. 14:03

Legalább olyan legenda Nyugat-Európában a Citroën Type H, mint a 2CV vagy a DS. Évtizedekig volt meghatározó eleme az utcaképnek – elsősorban Európa déli részén – ami nem csoda, hiszen 1947 és 1981 között folyamatosan gyártották.

A típus az idén már hetven éves, de ez érdekes módon nem a gyáriaknak jutott eszébe, hanem egy olasz cégnek, amely ebből az alkalomból elkészített egy átalakító készletet az aktuális Jumperhez. Ezzel a korszerű furgon igen hasonlóvá tehető a távoli elődmodellhez, úgy, hogy csak néhány karosszériaelemet kell a meglevők helyére szerelni. Az FC Automobili gyártja majd az átalakító készleteket, a tervek viszont Obendorfer Dávidtól származnak, attól a magyar formatervezőtől, aki már eddig is több múltidéző autótervet készített, bár ezek közül tudomásunk szerint a modern Type H az első, amely meg is valósul.

Összesen 70 ilyen készlet legyártását tervezik, azaz biztosan nem lesz túl gyakori látvány az így átépített Jumper, pedig az az érzésünk, ennél sokkal nagyobb számban is eladható lenne az átalakító készlet, különösen Franciaországban, ahol nyilván erősebben él a Type H az emberek emlékezetében, mint bárhol másutt a világon.