Ezek közül kerül ki az új Seat neve

2017.07.31. 06:03

A Seatnál már jó 35 éve bevett gyakorlat, hogy spanyol városokról, településekről, földrajzi egységekről nevezik el autótípusaikat. Idén aztán úgy döntöttek, bevonják a nagyközönséget is, így #SEATseekingName címmel indítottak akciót, ami egyben új hétülésesük bevezetőkampányaként is értelmezhető.

img 5325 0 0?itok=GxKvU0CD

Mindeddig összesen több mint tízezer javaslat érkezett, 106 országból mintegy 130 ezren küldték be saját ötletüket. Ebből az óriási merítésből aztán a Seat kilencet választott ki, amelyek szerintük a legjobban illenek készülő SUV-jukhoz. Ezek alapján Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco vagy Teide lehet a hétüléses neve.

Valóban akad a listán jól csengő név, de a Tarifa magyar nyelvterületen mindjárt nevezhetne is a hülyenév-kontesztre - győzelmi esélyekkel. Következő lépésként a spanyol márka képviselői világszerte konzultálnak majd vevőikkel, így a szeptemberi Frankfurti Autószalonon már egy hármas listával állnak elő. Az utolsó fordulóban szavazással lehet majd választani azok közül.

Az új hobbiterepjáró egyébként a Kodiaq alapjaira épül, és az Ateca, valamint a nemrég bemutatott Arona mellett a márka harmadik SUV-ja lesz.