2017.09.11. 06:13

Egy igen rövid videóban mutatja az Audi, mivel is készül a Frankfurti Autószalonra. Egy ideje már sejthető volt, hogy új R8-változaton dolgoznak, most viszont már tudjuk is a legfontosabb részletet: először készül sportautójukból hátsókerekes kivitel.

#breakout @ #AudiIAA Stay tuned!

Audi Sport (@audisport) által megosztott bejegyzés,

A felülnézetből forgatott rövid Instagram-videóban azt látjuk, hogy a legújabb R8-as éppen fánkokat rajzol piruettezés közben. Arra is nagy összeggel fogadhatunk, hogy a jól ismert 5,2 literes V10-est kapja meg ez a változat is, hiszen jelenleg minden R8-variánshoz kizárólag ezt kínálják. Kérdés, hogy az 540 lovas mellett elérhető lesz-e hozzá a 610 lóerőre pöckölt változat is.

Korábban egyébként arról is szó volt, hogy V6-os alapkivitelekkel bővül az R8-paletta. Erről egyelőre nincsenek további információk, így azt sem tudni, hogy adott esetben a hátul kaparó verzióba is beépítenék-e a hathengerest.

A nagyközönség először a jövő heti Frankfurti Autószalonon láthatja a legújabb R8-ast. Az Audi ezen kívül RS4 Avanttal, valamit egy önvezető villanyautóval is készül a kiállításra.