Előzetesben a Volkswagen ex-motorfejlesztője

2017.10.01. 06:54

Őrizetbe került Wolfgang Hatz, a Volkswagen-konszern egykori vezérének, Martin Winterkornnak korábbi bizalmasa, a vállalat ex vezető motorfejlesztő mérnöke.

vw

Bár az Egyesült Államokban már túl van a dízelbotrány egy börtönbüntetési ítéleten, Európában Hatz esetével lépett új szintre a hatóságok fellépése. Hatz 2001-ben kezdett a Volkswagen-csoportnál. 2001 és 2007 között az Audi motorfejlesztője volt, innen került a VW motorfejlesztésének vezetői székébe és maradt benne 2012-ig. Mindeközben állítólag nagyon szoros, bizalmas viszonyban volt a cégcsoport korábbi vezérével, Martin Winterkornnal. Hatz szinte biztosan a fogyasztási adatok manipulálásának egyik fő karaktere volt, de hogy pontosan mivel gyanúsítják, jelenleg nem ismert. A német sajtó egyelőre csak annyit tudott meg, hogy a müncheni államügyészség a héten őrizetbe vette. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.