Nissan Leaf, agresszív csomagolásban

2017.10.03. 11:21

Egy olyan vaskos, és viszonylag kis kerekű ötajtósból, amilyen a Nissan Leaf, nem egyszerű olyan autót faragni, amelyről a dinamikus haladás jutna az ember eszébe, de a gyári tuningrészleg szakemberei megpróbálták. A Nismo változaton bevetették, amit lehetett, bár az eredmény minimum megkérdőjelezhető.

Az elektromos családi autó új lökhárítót kapott, elöl eltérő kialakítású alsó légbeömlővel és vörös dekorcsíkkal az alján, hátul pedig óriási, dupla diffúzor-imitációval. Oldalt végigkötényezték a küszöböket, és ebből a szögből látszanak jól a nagyobb méretű alufelnik is. A leglátványosabb változtatás azonban a matt fekete tető és a motorháztető fekete betétje. Készítettek új hűtőmaszkot is, matt fémszínű kerettel.

Ezekkel a trükkökkel általában célt lehet érni: egy 370Z sportkocsinak biztosan használnak, de talán még egy Juke-ot sem rontanak el. A Leaf esetében azonban nehéz eldönteni, hogy a bevált tuningfogások komolyan vehetők-e. Azt egyelőre nem tudni, hogy az optikai változtatásokkal jár-e bármiféle teljesítmény-növekedés, bár a Leaf alaphelyzetben sem gyenge a maga 147 lóerejével. Ha a 144 km/h-s sebességkorlátozást feloldanák, az talán már önmagában is segítene. Mindenesetre e a Nismo változat egyelőre csupán tanulmányautó, így, bár egyértelműen azt ígérik, hogy később gyártásba mehet ez a kivitel is, az sem biztos, hogy a szériaváltozat is így néz majd ki.