Újabb SUV-val bővítene a Volkswagen

2017.11.13. 06:06

Új stratégiája részeként átszervezi dél-amerikai jelenlétét a Volkswagen. A német óriásvállalat valamivel több hatáskört ruház a kontinensen működő részlegére, olyan feladatokat, amelyeket eddig a wolfsburgi központban végeztek el. A tervek között szerepel egy 650 millió dolláros argentínai beruházás is.

1

A pacheccói gyár fejlesztésére azért van szükség, mert 2020-tól egy teljesen új hobbiterepjáróval bővítenék a palettát, és a teljes dél-amerikai piacot Argentínából látnák el. Az újdonság az MQB padlólemez helyi igényekhez igazított változatára épülhet, és a remények szerint széles rétegeket meg tudnak majd célozni vele.

A vállalat dél-amerikai részlegének vezérigazgatója szerint ez egy nagyon fontos piac a Volkswagen számára. A mostani beruházás pedig megteremti az optimális feltételeket az új SUV gazdaságos és hatékony gyártásához. Úgy véli, a hobbiterepjáró a márkatörténelem legnagyobb modelloffenzívájának része lehet, már ami a kontinenst illeti. Az évtized végéig ugyanis húsz új típust tervez a VW.