Fotókon az újabb kínai Volvo-testvér

2017.11.20. 13:56

A 02 jelzésű Lynk & Co a hiányzó láncszem: a márka a 01 szabadidő-autóval mutatkozott be tavaly, és azóta láttuk a négyajtós, lépcsős hátú 03-ast is. A kettes sorszámot ezek szerint egy ötajtós, csapott hátú autó kapja, amely a következő Volvo belépőmodell kínai testvére lehet.

Az autó hovatartozása a márkajelzés nélkül is azonnal megállapítható, mivel itt is szorosan követték a két előzőleg bemutatott Lynk & Co modell stílusát. Ám a 02 látványosan alacsonyabb mind a szedánnál, mind a szabadidő-autónál, ha nem is annyira, mint egy hagyományos személyautó. Ha kategóriába kellene sorolni, talán crossovernek hívhatnának, afféle átmenetnek az ötajtós kompaktok és a városi terepjárók között.

A Lynk & Co 02 a márka 2019-re tervezett bevezetésének egyik kulcsmodellje lehet, bár a premierjét állítólag Kínában, a Pekingi Autószalonon tartják 2018 áprilisában. Ám ennél talán még érdekesebb a lehetőség, hogy egy ugyanekkora modellt a Volvo is bemutathat a közeljövőben, azonos műszaki megoldásokkal, de más formatervvel, amely a V40 helyét foglalhatja el a kínálatban, így a svéd autómárka egyik húzómodellje lehet.

A V40, amely egyike a Volvo utolsó Ford alapokra épülő modelljeinek, az idén öt éves, így lassan megérik a leváltásra – a Lynk & Co 02 láttán az az érzésünk, az utódja sem lehet messze a bemutatástól.