Hatkerekű rém Dubajból

2017.11.20. 15:43

A hatkerekű AMG G-osztály divatot teremtett: a két plusz kerék ma már alapkövetelménynek tűnik, ha valaki a legvastagabb bukszákra lő egy terepjáróval. A Dubajban bejegyzett, de nagyrészt Amerikában dolgoztató Develnél is így gondolkodhatnak, hisz legújabb tanulmányuknak, a Sixty nevű terepjárónak is hat kereke van.

A jármű külsőre érdekes keverék: nehéz eldönteni, hogy a legújabb sci-fi mozi kellékének készült-e, vagy katonai terepjárónak. Mindenesetre hatalmas, ballonos terepgumik kerültek az űrkomp-fazonú karosszéria alá. A műszaki tartalomról egyelőre keveset tudunk, csak annyi biztos, hogy egy 6,7 literes V8-as turbódízel motor mozgatja a járművet, amely 720 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 1000 Nm. Legalábbis ezt ígérik, bár egyelőre arra sincs semmi bizonyíték, hogy a Dubajban kiállított autó egyáltalán mozgásképes.

Úgy tudjuk, a cégnél egyelőre a Sixteen nevű, 16 hengeres szupersportkocsi fejlesztésére koncentrálnak, amelynek az alapkivitele is 2000 lóerős lesz, és 1,6 millió dollárba kerül majd, de már létezik hozzá ötezer lovas motor is, ami nyilván jelentős felárért lesz elérhető. Ám az az érzésünk, ha a sportkocsi elkészült, ez a hatkerekű terepjáró lehet a következő termék a sorban, hiszen az arab piacokon, ahonnan a Devel megrendeléseinek zöme érkezhet, az efféle extremitások iránt is bőven van kereslet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.