Kiderültek a Škoda tervei 2020-ig

2017.12.08. 11:47

A Škoda ugyan csak afféle másodmárka a Volkswagen-csoporton belül, de annak kifejezetten sikeres – nem csoda, hogy bőven áldoznak a kínálat frissen tartására. Most az is kiderült, hogy milyen újdonságok várhatók a következő néhány évre.

skodaplans

A nagy SUV-dömping után egy kis szünetet tart a Škoda, a következő említésre méltó újdonság a Fabia modellfrissítése, amely legkorábban jövő tavasszal mutatkozhat be. A nagy dolgok azonban később érkeznek. 2018 vége felé várható a Kodiaq RS, 2019-re viszont egy teljesen új típus is megérkezik. Ha igaz, abban az évben érkezik az új Rapid, de ebben az évben már a Superb felújítására is sor kerül. A nyilvánosságra került tervek legerősebb évének azonban 2020 tűnik: ekkor jön az új Octavia, és egy harmadik, a Karoq-nál is kisebb méretű SUV.

A tervezet végén már elektromos autók is szerepelnek – az első 2020-ra kerülhet a kereskedésekbe – de azt egyelőre talán a Škodánál sem sejtik, hogy ezek iránt mekkora lehet a kereslet, így látható, hogy igyekeznek frissen tartani a kínálat hagyományos felét.