Elképesztő áron kelt el David Bowie Volvója

2018.01.02. 17:17

David Bowie már húsz éve megvált egyedi Volvo 262 C kupéjától, de igazán értékessé most, az énekes halála után vált az autó.

Az 1981-es 262 C önmagában is elég ritka jármű, a kétajtós 200-asból alig több, mint 6600 példány készült a Bertone műhelyében. Ezzel együtt egy jó állapotú példány értéke jelenleg 20 ezer euró körül van. A svájci aukciós ház, amely az autó árverését bonyolította, Bowie autójának értékét 55-65 ezer euróra becsülte, de ők is tévedtek: az árverésen 183 ezer eurónak megfelelő svájci frankot – mintegy 56,5 millió forintot – fizettek az autóért.

A viniltetős kupé, amelyet az énekes svájci tartózkodásai alkalmával használt, egyetlen részletében tér el minden más 262 C-től: feketében nem készült a típus, de Bowie-nak gyártottak egy ilyet. Egyébként minden extra benne van, ami akkortájt csak rendelhető volt, így működő klímaberendezés és bőr kárpitozás van benne. 155 lóerős 2,8 literes V6-os motor hajtja automata váltón keresztül. Viszonylag megkímélt példány: 53 ezer kilométert futott.

Jelenlegi tulajdonosa egyébként 1998-ban vásárolta, és nyilvánvalóan sejtette, hogy mekkora értéket birtokol, mivel azóta igazán keveset használta, és láthatóan ápolta a járművet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.