Új Škoda jön, a Kamiq

2018.01.17. 16:38

A cseh gyártó újabb aszfalt-terepjárót tesztel, méghozzá leplezetlenül – legalábbis erre utalnak a kínai oldalakon felbukkant fotók. A Kamiq néven emlegetett modell lényegében egy megnyújtott Karoq, átdolgozott orr- és farkiképzéssel, és viszonylag kis motorral.

A fotókon az látszik, hogy a Kamiq elölről nézve valamivel még konzervatívabb a Karoq-Kodiaq párosnál, a hátsó oldalajtaja hosszabb a Karoq-énál, a harmadik oldalablaka pedig egész más fazonú. Az újdonság méretei is kiszivárogtak: a hossza 4,432 méter, azaz öt centivel több a Karoq-énál, a tengelytávja pedig 2,688 méter, ami 8,5 centi többletet jelent az európai testvérmodelléhez képest. A Kamiq 1,1 centivel magasabb is, 1,614 méteres, bár ez valószínűleg a másképp hangolt futóműnek köszönhető.

Úgy tudjuk, egyféle motorral mutatkozik be a típus, egy 1,5 literes, négyhengeres, 110 lóerős szívó benzinessel, az ára pedig 90 ezer jüan lesz, ami nagyjából 3,5 millió forintnak felel meg. A gyártás helyben folyik majd, a Shanghai-Volkswagen üzemében, a forgalmazás pedig június táján indul majd.