Carlos Sainz nyerte a Dakart

2018.01.21. 09:36

Bár az utolsó szakaszon csak kilencedikként ért célba, összetettben megtartotta első helyét, és megnyerte a 2018-as Dakar-ralit Carlos Sainz. A spanyol ralilegenda mintegy 43 perccel előzte meg a végelszámolásnál a toyotás Nászer el-Attiját. Sainz sikere egyben a Peugeot zsinórban megszerzett harmadik győzelme: tavaly és tavalyelőtt Stéphane Peterhansel szállította nekik az aranyat. Peterhansel most negyedik lett, elé Giniel de Viliers jött be a dobogó harmadik fokára.

RTX4G1FB

A motorosok mezőnyében a tavalyi második Matthias Walkner ért célba elsőként. Az osztrák KTM-es a Hondával versenyző argentin Kevin Benavidest bő 16 perccel előzte meg. A harmadik egy másik KTM-pilóta, Toby Price lett.

A kamionosok között Eduard Nikolajev zsinórban másodszor, összességében harmadszor tudott Dakart nyerni. A kamazos közel négy órát vert rá a második helyen záró MAZ-os Szergej Vjazovicsra. A harmadik helyre egy másik Kamaz jött be, Ajrat Mardejevvel a volánnál. A quadosoknál chilei siker született: Ignacio Casale élete első győzelmét aratta.