2018.02.01. 12:37

A dán Zenvót leginkább onnan ismerhetjük, hogy pár évvel ezelőtt egy Top Gear-forgatáson leégett az addig elkészült egyetlen szupersportkocsijuk. Az ST1-gyel kezdték az ipart, majd egy frenetikus névadási csavarral jött a TS1, amelyből fennállásuk tizedik évfordulójára készült Anniversary Edition is. Jelenleg a TS1 GT és a TSR jelenti a kínálatot náluk. De hamarosan bővül a paletta.

Most ugyanis közzétettek három részletfotót, amelyeken az idei Genfi Autószalonra készülő újabb szupersportautójuk látható. Vagyis a látható azért erős túlzás, hiszen legfeljebb annyit állapíthatunk meg ezekből a képekből, hogy nem spóroltak a szénszálas műanyaggal, és hogy előre egy határozottabb méretű splittert kap a sportkocsi.

A dánok egyelőre olyannyira nem árulnak el semmit, hogy még az autó neve is titkos. Azt sem tudni tehát, hogy teljesen új modellel rukkolnak-e elő, vagy mindössze a meglévő TS1-re épül egy újabb változat. Azért annak is lenne sportértéke, ha annak az 1100 lovas, 5,9 literes V8-asát hergelnék tovább.

Mindössze annyit voltak hajlandóak kibökni, hogy az autó a legnagyobb igényű sportautó-megszállottak követelményeinek is megfelel majd. A hivatalos bemutatót a Genfi Autószalonon tartják meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.