Ismét áldozatot követelt a hibás Takata-légzsák

2018.02.03. 14:57

Hibás Takata-légzsák okozta egy férfi halálát Malajziában. Honda City-jében még újévkor durrant indokolatlanul a légzsák, amely olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. Ő az országban az ötödik, világszerte pedig huszonkettedik halálos áldozat.

takata-prev 700

 

A hibák kiváltó okaként egyébként a légzsákokban használt ammónium-nitrát alapú gázfejlesztő vegyületet lehet említeni. Ennek robbanási karakterisztikái idővel változnak, így szétfeszítheti a patront. Ezzel sérüléseket okozhat. Az eddigi adatok szerint világszerte már közel kétszázan sérültek meg, huszonketten pedig életüket vesztették a meghibásodás miatt. A Takata pedig kimondottan nehéz helyzetbe került a botrány következményeként.

A halálos balesetek többsége az Egyesült Államokban történt, ráadásul a huszonkét esetből tizennyolcszor Hondában vagy Acurában ült az áldozat. Egyelőre nem tudni, hol állhat meg az érintett autók száma: januárban további 3,3 millióval bővült a lista.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.