Kínában megint elloptak egy utat

2018.02.04. 15:16

Csiangszu tartomány egy kis falujának lakóit érte egy furcsa meglepetés nemrég: a településhez közeli út 800 métere egyszer csak eltűnt. Mármint az érdemi része, a nyomvonal és tolvaj(ok) barbárságának nyoma a helyén. Nem először lát ilyet Kína.

stolen-road-in-china

Kínában három éven belül a második példával igazolják, hogy utat lopni nem csak túlárazott közbeszerzésekkel lehet, de létezik ennek a kifejezésnek egy másik jelentése is. Január végén hívták a helyi rendőröket a csiangszúi falu lakói, hogy útjuk egy 800 méteres szakaszon lényegében eltűnt. Egy betonból épült útról tűnt el a beton egy éjszaka alatt a ritkán lakott környékről, ami még egy jól felszerelt brigádnak sem kis meló. 

stolen-road-in-china-2

Kezdetben be nem jelentett útfelújításra gondoltak, aztán mikor kiderült, hogy másról van szó, hamar meg is lett a tettes. Zhu-nak hívják. Bérelt felszereléssel törte fel és szállította el az 500 tonnányi betont (biztosan nem egyedül, de erről nem írnak a kínai lapok), de mire elkapták, már el is adta az egészet egy építőipari cégnek. 5000 jüant kapott érte, ami úgy 190 ezer forint.