Alpha X Blackbird: öngyilkossághoz kicsit drága

2018.02.07. 06:08

A Rezvani nevű kis cég eddig is csak durva dolgokat mutatott, de a Beast nevű kétüléses sportkocsijuk legújabb változatával magukat is túllicitálták. Az Alpha X Blackbird a Beast sorozat többi tagjához hasonlóan Lotus Elise alapokra épül, de árban és teljesítményben is többszörösen túlnő az eredetin.

Az Alpha X Blackbirdbe 2,5 literes, négyhengeres motort építenek. A blokk a Hondától származik, de a Cosworth tuningja nyomán 710 lóerő szabadítható fel belőle. Ehhez járul a 915 kilogrammos üres tömeg, azaz itt egy tonnára 775 lóerő jut. Nem csoda, hogy 2,9 másodperc alatt elérhető a géppel a százas tempó – az már meglepőbb, hogy van ember, aki az első nagyobb gáznál nem esik le vele az útról.

A képtelen teljesítménynek persze ára van, egy-egy ilyen autó 225 ezer dollárba, átszámítva 56,6 millió forintba kerül, de hogy semmiképp ne válhasson tömegtermékké, összesen öt példányt készítenek belőle. Ez persze nem jelenti, hogy később nem készülnek majd újabb, hasonlóan elképesztő teljesítményű Beast szériák, ha elegendő kereslet mutatkozik egy ilyen extrém gép iránt.