Futamgyőztes Formula-1-es autót valaki?

2018.03.19. 16:46

Majdnem világbajnoki címig vitte Alan Jones-t, minimum 230 millió forintért vált hamarosan gazdát ez a Williams FW07-es. Online árverésre dobták a Formula-1-es Williams majd' negyvenéves versenyautóját. 

1-1-0.1 smtw2u

A később kilenc gyártóbajnoki címig jutó Williams első futamgyőztes autója volt az FW07-es. Patrick Head főtervező zseniális szüleménye ez a Ford-Cosworth háromliteres V8-asával hajtott, mindössze 579 kilogrammos versenyautó, amivel öt futamgyőzelmet is szerzett a brit csapat az 1979-es formula-1-es szezonban. A most árult példánnyal konkrétan egyet, a holland nagydíjat nyerte meg Alan Jones. Clay Regazzoni is vezette, összesen hét futamon használták a szezonban, majd 1980-ra lepasszolták egy kisebb szériába. 

bt

A racecarsdirect.comon árult Williams-et öt éve restaurálták, ezer munkaóra van abban, hogy most közel olyan állapotban várja a vevőket, mint amilyen a '79-es szezonban volt. Rajta van például az autósport történelmének egyik legérdekesebb hirdetése. A csapat anno egész jó viszonyban volt a szaúdi Bin Laden-családdal. Így kerültek rá az al-Kaida-vezérként az egész világon ismertté lett Oszáma bin Ládenhez köthető cégek, mint az Albilad olajtársaság és a Saudia Airlines légitársaság matricái. Sőt, konkrétan ott a Bin Laden-felirat az első kerék mögött. 

Az online árverés március 31-én zárul, addig még könnyen feljebb mehet a jelenlegi 675 ezer fontos legnagyobb ajánlat.