Kiütötte a parkoló falát a Porsche

2018.04.07. 12:31

Lyukat ütött egy parkoló falában egy Porsche 911 Targa 4S a nagy-britanniai Colchesterben. A baleset pontos körülményei még nem tisztázottak, annyi viszont biztos, hogy a 73 éves sofőr éppen parkolni próbált. Nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

A fotók tanúsága szerint az autó a gyalogos-aluljáróba vezető járdára esett, ahol orral lefelé, szinte teljesen függőlegesen állt meg. Szerencsére éppen akkor nem járt arra senki, és a Porsche vezetője sem sérült meg súlyosan, a kihulló téglák azért több helyen is megütötték. A sportkocsiban ugyanakkor jelentős kár keletkezett, sérült az első és hátsó szélvédő és a lökhárító is.

Szemtanúk szerint sem mentőket, sem tűzoltókat nem kellett hívni az esethez. Szükség volt viszont darus autómentőre és rendőrökre, hogy ki tudják emelni a 911-est. A rendőrség első információi szerint az idős sofőrt a mobiltelefon zavarhatta meg, és vélhetően a fék helyett hirtelen a gázra lépett. Az autó hirtelen megugrott, és kiütötte a falat.

Az idős férfinek figyelmetlensége miatt a rendőrségen is felelnie kell, továbbá utánképzésre is elküldik, ahol bizonyítania kell, hogy alkalmas az autóvezetésre.