Búcsúzik a Suzuki Jimny, de már jön az új

2018.04.11. 06:21 Módosítva: 2018.04.11. 06:21

A brit Autocar híre szerint a Suzuki már befejezte a régi Jimny gyártását, de csak azért, hogy megkezdjék a gépsorok átállítását a következő generáció előállítására. Az utód még az idén bemutatkozik.

Már tavaly láthattunk néhány képet az új Jimny generációról, de a várakozásokkal ellentétben egyelőre semmit nem mutatott a Suzuki. És úgy hallani, egy darabig nem is fog: az Autocar az őszre várja a típus világpremierjét, nem előbb.

A kémfotók és vázlatok alapján a következő generáció egyébként még szögletesebb, erősebb karakterű lesz, mint az elődei, néhány részlet pedig határozottan a Mercedes G osztályt idézi, például a tető jellegzetes kialakítása. Emellett úgy néz ki, ha nem is sokat, de nőni fog a Jimny, így javul a használati értéke, ami könnyen népszerű divattárgyat csinálhat a Suzuki mini-terepjárójából.

Az autó műszaki megoldásairól egyelőre keveset tudunk, csak annyi valószínű, hogy a Swiftből ismert 1,2 literes szívó benzines biztosan ott lesz a motorpalettán, és talán az ezres háromhengeres turbómotor is.