Bő százmilliót ért Bond Aston Martinja

2018.04.23. 06:08

468 500 dollárért (118,4 millió forint) kelt el egy jótékonysági árverésen Daniel Craig Aston Martinja, pedig az aktuális James Bond autója egy Bond-filmben sem szerepelt.  

bd

A New York-i árverés eredményét bejelentő Christie's aukciósház szakemberei előzetesen 400-600 ezer dollárra becsülték a limitált darabszámban készült Aston Martin kifejezetten Daniel Craig számára gyártott példányának értéket. Az Aston Martin több mint 50 éve jellegzetes kelléke a Bond-filmeknek, először a Goldfinger című 1964-es Bond-filmben ült egy Aston Martin DB5 sportkocsiban Sean Connery. A brit autómárka aztán mind a négy Craig-féle Bond-filmjében megjelent. Ez itt például az A Quantum csendje üldözőjelenete egy DBS-sel. 

A színész autója egy 2014-es Vanquish, ebből a típusból csak száz készült a márka századik születésnapjára. Craig kocsija a 007-es számot kapta. Az éjkék karosszériájú autóhoz a belső berendezés is sötétkék bőrből készült a színész kedvelt színvilágát tükrözve. Ez kelt most el 468 ezer dollárért. 

Az árverés bevételét a New York-i központú The Opportunity Network jótékonysági szervezetnek adják, Craig és felesége, Rachel Weisz is tagjai a szervezet igazgatótanácsának.