Meghalt a Brabus alapítója

2018.04.29. 09:45

Négy évtizeden át vezette a céget, melynek neve egybeforrt a legextrémebb Mercedes-tuningokkal. 62 éves korában meghalt Bodo Buschmann, a Brabus alapítója. 

bb

Ha van a nagy európai autószalonoknak szeglete, ahova pupillát tágítani és állat leejteni, feleslegesen erős, brutális, sokszor értelmetlen, mégis érdekes tuningautókat lesni jár az ember, az a Brabus standja már sok éve. A Mercedesekre szakosodott tuningcég évtizedes viszonylatban dob őrültebbnél örültebb munkákat és emögött elsősorban egyvalaki, Bodo Buschmann állt. A német tuner kezdetben saját autóit tuningolta, majd másokét, majd egy barátjával, Klaus Brackmannel (innen a név: Brackman, Buschmann) 1977-ben megalapította a Brabus tuningcéget. Azalatt a 41 év alatt, míg vezethette a vállalatot a világ tán legismertebb tuningcégét építette fel, mely ma az USA-tól a Közel-Keleten át Japánig sok helyen jelen van.

Buschmann haláláról a Brabus közleménye annyit említ, hogy rövid betegség után hunyt el. Helyét a vállalatban fia, Constantin vette át.