Brabus tuning platós Mercedeshez

2018.05.15. 11:58

A Brabus nem válogatós: ami Mercedes jelvényt visel, ahhoz ők kínálnak tuningot. Most épp a Nissan Navara alapjaira épülő X osztályt vették kezelésbe, méghozzá a négyhengeres változatot, amelyben a motor is japán tervezés.

A 250d-nek nevezett változatba a 2,3 literes Nissan turbódízelt építik, amelyhez a Brabus a D4 PowerXtra nevű csomagot kínálja. Ez kerek 20 lóerő és 60 Nm többlet teljesítményt és nyomatékot jelent, azaz a végeredmény 210 lóerő és 510 Nm csúcsnyomaték. Ez ahhoz azért nem elég, hogy a pick-up felgyűrje maga alatt az aszfaltot, de a 11,5 másodperces gyorsulási idő százra három tizedmásodperc javulást jelent a gyári változathoz képest. Az igazi durranásnak a Mercerdes motoros 350d tuningja ígérkezik – a 3 literes V6-os turbódízelben bőven van tartalék – de azon állítólag még dolgoznak a Brabus mérnökei.

Az optikai tuning azonban már készen van az X osztályhoz is: 20 hüvelykes felniket, a tetőre LED lámpákat, a hűtőrács és az alsó fémbetét közé egy plusz rácselemet és négy kipufogóvéget kínálnak a Mercedes pickuphoz.

Az átdolgozott X osztály ugyan láthatóan nem a Brabus csúcsterméke, viszont egyike azoknak az elérhető tuningcsomagoknak, amelyek a cég megélhetését biztosítják.