Nem kellett volna hozzányúlni, mégis dögös lett

2018.06.10. 09:48

A különböző tuningműhelyek munkái láttán gyakran érezzük azt, hogy az átalakításokat inkább valamilyen feltűnési viszketegség vezéreli, mintsem valós szépérzék. Az Umberto Palermo Design viszont most kétségkívül valami földöntúli szépséget alkotott.

alfa-romeo-mole-costruzione-artigianale-001

Az Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 nem más, mint egy teljesen új külső héjjal ellátott Alfa Romeo 4C. A sportos Alfa egyébként sem szorult rá a módosításra, így könnyen lehetett volna giccsparádé a végeredmény. Már az autó színe is megdöbbentő, a gyári pirosas, bordós szín helyett ezüstöt választottak, ami szokatlan az ilyen átalakításoknál.

A külső egyszerre megdöbbentő és ízléses. A korábban sem épp keskenységéről híres 4C további 6 centivel lett szélesebb, és a karosszéria hosszában is nőtt 30 centit. Az első lámpák messziről hajaznak a mostani Giuliára, de közelebbről látszik, hogy csupán a helyüket vájták bele a karosszériába, a projektoros fényszórók azon belül egy kisebb, fekete házban pihennek. Ezt a trükköt hátul is eljátszották, ahol az ablakot kis szárnyakkal fedték le és megduplázták a kipufogók számát is.

Oldalt történt talán a legkisebb változtatás. Profilból nézve egy óriási, szürke Alfa logó viszi el a show-t. Belül már kicsit elragadtatták magukat a tervezők, a narancssárgás bőr lehet, hogy egy kicsit sok, egyébként nagy vonalakban maradtak a gyári 4C belsőnél.

Az Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 meghagyta a 4C eredeti, 1,7 literes, 240 lóerős turbómotorját. Ha elhisszük, hogy a karosszéria súlya nem változott, a különleges autó 4,5 másodperc alatt futja a százat, a végsebessége pedig 258 km/h. Egyelőre nincs hír arról, hogy akár egy kisebb sorozatot is elkészítenének a különleges autóból.