Új Audi A4-es az év végére

2018.06.27. 14:12

Az Audi 2015 óta kínálja az aktuális A4-est, így eljött a kötelező frissítés ideje. Az új változat más lámpákat és átalakított lökhárítókat kap, de ez aligha lesz elegendő ahhoz, hogy néhány méternél messzebbről kiszúrjuk a különbséget.

A legfeltűnőbb változtatás egyértelműen az alsó légbeömlők új kialakítása: az eddigi négyszögletes kialakítás helyett ötszög-formát használtak a tervezők, az első lökhárító közepén, alul pedig fémszínű betétet alkalmaznak. Ezen felül más lett a hátsó lökhárító is, a bele integrált kipufogóvégekkel együtt, és a lámpatestek belső kialakításán is módosítottak mind elöl, mint hátul.

Komolyabb műszaki változtatásról egyelőre nem tudunk, bár várható, hogy az 1,4 literes turbós négyhengeres alapmotor helyére itt is az 1,5 literes érkezik – a teljesítménye 150 lóerő marad – és úgy tudjuk, szélesebb körben alkalmazzák majd az enyhe hibrid rendszert is, amely a benzines modellek fogyasztását csökkentheti néhány decivel száz kilométeren.

A német Auto Motor und Sport szerin a frissítést némi áremelésre is felhasználja majd a gyártó, bár a lap információi szerint legfeljebb néhány száz euróval lesz drágább az A4-es új változata, amelyet a harmadik negyedévtől kínálnak majd az európai Audi kereskedések.