Terep-kombiként élhet túl a Mondeo

2018.07.13. 16:59

A személyautók nagyja ugyan eltűnik a Ford amerikai palettájáról, miután lassan alig lehet eladni, ami nem terepjáró-szerű, vagy nem határozottan sportos. Ám úgy tűnik, nem csak a Focusból készül egy emelt változat, az Active, hanem a Mondeo testvérmodelljéből, a Fusionből is, méghozzá a név megtartásával.

mondeo active pv

Az autó jellege persze megváltozik: a Subaru Outbackhez vagy az Audi Allroad modelljeihez hasonló terep-kombit építenek, méghozzá a jelenlegi Mondeo alapjaira. Az sem lehetetlen, hogy később Európában is ezt kezdik majd forgalmazni, mivel itt is nagyobb az esélye, hogy sikeres legyen, mint a jelenlegihez hasonló hagyományos nagykocsiknak, amelyekből évről évre kevesebbet vesz fel a piac. A hagyományos szedánra jóformán már csak Ázsiában van szükség, ott viszont, elsősorban Kínának köszönhetően még sok jó év várhat a Mondeóra.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Ford várhatóan tovább is fejleszti a Mondeo műszaki alapjait, így a típus egyelőre megmenekült attól, hogy kioptimalizálják a kínálatból. A Fusion név pedig azért maradhat, mert a Ford az elmúlt években állítólag dollár-százmilliókat ölt a népszerűsítésébe, így pazarlás volna egyszerűen nyugdíjazni.