Terveken a repülő Aston Martin

2018.07.17. 14:21

Volante Vision néven leplezte le első repülőautó-koncepcióját az Aston Martin. A tanulmány célja, hogy szemléltesse a márka elképzelését a megszokott kényelem és sportosság levegőbe emeléséről.

A Cranfield Egyetemmel és a Rolls-Royce-szal közösen kidolgozott repülő Aston elméletben három utast tud szállítani és képes függőlegesen felszállni. A kényelmes, háromrotoros űrhajót nem részletezett hibrid hajtással képzelik el, és a tervek között szerepel a manapság kihagyhatatlan önvezetés is.

Úgy tűnik valamire való autógyár ma már nem létezhet repülőautó-koncepció nélkül. Természetesen az Aston Martin is kifejtette a tanulmány köré szőtt terveit. Andy Palmer, a márka vezérigazgatója szerint a jövőben fenntarthatatlan lesz a városok közlekedése és a zsúfoltságra a légi járművek jelentik majd a megoldást. A Volante Visionnel luxuskörülmények között ingázhatnak majd munkába a tehetősebb vásárlók, akik ráadásul akár élhetnek a város zajától távol, hiszen a repülő Astonnal gyorsan, a dugók felett érhetnek be a városba.