Jövőre gyártják az Aston Martin hobbiterepjáróját

2018.07.24. 10:54

Úgy tűnik az évtized végére valamire való sportautó márka nem maradhat szabadidőautó nélkül. Az Aston Martin jövőre küldi gyártásba hobbiterepjáróját és ehhez egy teljesen új gyárat épít St Athanben. 

A walesi létesítmény korábban a brit védelmi minisztériumhoz tartozott, de a tervek szerint jövőre már a feltehetően Varekai néven érkező SUV-k fognak a helyén készülni. A gyártósor 2016 óta épül és most fejeződött be a második szakasz. A harmadik és egyben utolsó fázis során a már megépült hangárokat fogják megtölteni a gyártósorokkal.

Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója elmondta, hogy mennyire elégedett a fejlesztés előrehaladtával, külön kiemelve az építkezésen dolgozó csapat érdemeit és a walesi mérnöki hozzáértést. Hozzátette, hogy az új gyár rendkívül fontos szerepet fog játszani a cég fejlődésében.

A gyár 750 új munkahelyet teremt a régióban, 150 alkalmazottat pedig már fel is vettek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.