Meghalt az új Ford GT formatervezője

2018.07.25. 08:08

Huszonhat éven át dolgozott a Fordnál, pályája csúcsa a nemrég feltámasztott Ford GT formaterve volt – 53 éves korában elhunyt Chris Svensson dizájner.

eg

Az angol születésű Svensson pályája kezdetén, 1992-ben került a Fordhoz. Akkor még a kölni stúdióba, ahol a négy évvel később bemutatott Ford Ka formatervén dolgozott. Huszonhat éves fordos pályafutása alatt Amerikában, Ausztráliában, Németországban és Nagy-Britanniában tervezett Fordokat, olyan autók formatervét határozta meg, mint a Puma, a Cougar, a Fiesta, a Focus, a C-MAX, a Mondeo, a Falcon, a Taurus és a Mustang, valamint dolgozott sok tanulmányautón. 

Wafting around Monterey.... #pebblebeach #pebblebeachconcours #theinnatspanishbay #innatspanishbay #monterey

Christopher Svensson (@svensson.christopher) által megosztott bejegyzés,

Svenssont utóbbi éveiben munkája Michiganben kötötte. Amerikában tervezte meg egy kis dizájnercsapat élén az új Ford GT-t is, amire Instagram-profilja szerint nagyon büszke volt, sőt, napi szinten hajtott egyet a ritkaságból. Szintén az Instán közölt egy fotót kerek egy hónappal halála előtt, melyen már lesoványodva látható családja körében. Haláláról annyit tudni, hogy rákbeteg volt.