Új bajnoka van a Zöld Pokolnak

2018.07.26. 17:28

Tegnap erősítették meg a Lamborghini Aventador Superveloce Jota rekordkísérletének hivatalos köridejét: két másodperccel gyorsabban ért körbe a több mint húsz kilométeres Nordschleifén, mint az eddigi rekorder, a Porsche 911 GT2 RS. Ezzel a szériaautók között az új rekord 6 perc 44,97 másodperc.

A rekord körön Pirelli P Zero Trofeo R gumikat használtak, ami feláras extraként lesz elérhető, alapból egy nedves aszfalton is használható abroncs jár. Az autót a rutinos Lamborghini tesztpilóta, Marco Mapelli vezette. Az ő nevéhez fűződik a 2016-os Huracán Performante-val futott 6:57-es idő is.

A spéci Aventadort csak augusztus végén mutatják be, a rekordot is álcázó színekben futotta, de a gyár addig is megosztott néhány részletet az újdonságról. A Superveloce Jota lesz az eddigi legkönnyebb Aventador, minden két kilóra jut majd egy lóerő. Tovább finomították a négykerékhajtást és a Hurracán Performante trükkös aerodinamikai megoldásait is megkapja. Pletykák szerint a V12-es motor 760 lóerős lesz.

A Nordschelife abszolút körrekordja továbbra is a Porschéjé. Kábé egy hónapja, hogy 5:19-et mentek itt a 919-cel ide kattintva nézheted meg azt a brutális kört