Itt látható az Infiniti furcsasága

2018.08.17. 17:04

Valami kellett, hogy az Infiniti, ez a fiatal márka az öreg autók közt ne hasson groteszk módon, hát készítettek egy ilyen tárgyat. Nem is rossz, bár inkább látszik motorcsónaknak, mint autónak az első teljes alakos rajz alapján.

ipt10

A korábbi részletek után itt egy kép is, amelyen a tavalyi Infiniti Prototype 9 utódja teljes egészében látható. Mivel rajzról van szó, az arányok nyilván mások lesznek, de a lényeg azért átjön: klasszikus arányok, egyszerű, letisztult felületek, elegáns, nyúlánk vonalvezetés – olyasmi szerkezet, amilyeneket az 1930-as és 1960-as évek között készítettek, repülőgépek, motorcsónakok vagy versenyautók burkolataként. Közben viszont egyértelmű, hogy ez itt nem egy régi tárgy, csak a hangulatot próbálja megragadni, miközben minden ízében korszerű. Nem is lehetne igazán régi, hisz az első Infiniti 1989-ből származik, és kell még néhány évtized, mire annak a formái ismét divatba jönnek.

Az egyetlen igazi kifogás a retrofuturista csoda nevét érheti: Prototype 10-nek hívják, ami a Prototype 9 után, mondjuk így, nem a legkreatívabb elnevezés.