A Suzuki a legnyereségesebb autógyártó

2018.08.22. 13:13

Abban a tekintetben, hogy adott forgalomból mekkora nyeresége származik, az autógyártók közt eddig egyértelműen a BMW vezetett, de 2018 második negyedévében váratlanul beelőzte a Suzuki. Ez már csak azért is meglepetés, mert a japán cég a legkisebb önálló autógyártók közé tartozik, és bizonyos kulcspiacokon, amilyen Észak-Amerika, jelen sincs.

SS 01

Elemzők szerint ez utóbbi azonban segített is a Suzukinak: lényegében nem érintették a Donald Trump indította kereskedelmi háború mellékhatásai, amelyek a nagyobb autógyárakat igen. Így lehetséges, hogy áprilistól júniusig 11,8%-os volt a forgalom és az üzemi nyereség aránya a Suzukinál, szemben a BMW 11,4%-ával.

Az iparág nagyágyúinak számait ismerve egyébként mindkét eredmény nagyszerű: a Volkswagen és a Daimler például 6,5%-os nyereséghányaddal működött ugyanebben az időszakban, és ezzel a hatodik és hetedik helyen állnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.