A Bentley nem készít újabb sportkocsit

Hiába rebesgették korábban, hogy az EXP 10-es tanulmányautóból valóság lehet, most már biztos, hogy nem készül el a Continental GT kistestvére.

Fotó: Bentley / Bentley

Ezt maga a vállalat elnöke, Adrian Hallmark árulta el az Autocarnak. Hallmark nem akart arról beszélni, hogy pontosan milyen modelleken dolgoznak, de azt kizárta, hogy újabb sportkocsi készüljön a Bentley-nél. A döntést azzal indokolta, hogy világszinten zsugorodik a sportautó-piac, ráadásul a szegmenst kereső vásárlók átlagéletkora is évről-évre növekedik.

A helyzeten a kínai piacra való belépés sem segített. Ahogy Hallmark fogalmazott: "Elég sok 30-40 éves milliomos van Kínában, de ők nem focisták, tenisz játékosok, vagy énekesek, így ha vesznek is drága autót, inkább SUV-kra vagy limuzinokra költik a pénzüket."

Hallmark több jövőt lát a hibrid és az elektromos autók piacán. Szerinte a Porschénak sikerül betörnie a szegmensbe és ez nekik is utat nyithat az alternatív hajtású autók piacára. "A vásárlóink 37%-a nyitott az elektromos autókra és értik, hogy a városoknak szükségük lesz rájuk, de ennél azért többet szeretnének. Amellett hogy az autójuk környezetkímélő, szeretnék, ha továbbra is jó futóművű, erős, minőségi autókat kapnának az villanyautók hátrányai nélkül." - utalt a Bentley elnöke arra, hogy az elektromos autók terjedésének szép lassan csak a töltőhálózat sűrűsége és maga a töltés gyorsasága szab határt.

Az oldalról ajánljuk

  • Események
Ő mondja el, miért halsz meg közlekedési balesetben

Megrázó autózás a tragédiák helyszínére az embernyelven beszélő rendőrrel, a következő Mesterkurzus előadójával.

augusztus 15., 17:20

  • Hírek
Rengeteg hibrid buszt vesz Budapest! Ja nem, Bukarest

Míg Budapestet ellepik a füstokádó, használt buszok, addig Bukarest inkább a környezetkímélő megoldásokat választ, 100 százalékos EU-támogatással.

augusztus 15., 14:21

  • Tesztek
Honda S2000: a legjobb Honda?

Amikor megjelent, érthetetlen csoda volt. Mi maradt a legendából 20 év távlatában?

tegnap, 07:35

  • Hírek
Több mint 430 ezren fogják perbe a Volkswagent Németországban

Összeállt a csoportos per, végül ennyien mennek neki egyszerre a cégnek a dízelbotrány miatt.

tegnap, 11:18

  • Hírek
Eladó Niki Lauda Ferrarija

Részben ezzel a 312T-vel nyerte a nemrég elhunyt legenda első világbajnoki címét.

tegnap, 08:27