A Bentley nem készít újabb sportkocsit

Hiába rebesgették korábban, hogy az EXP 10-es tanulmányautóból valóság lehet, most már biztos, hogy nem készül el a Continental GT kistestvére.

Fotó: Bentley / Bentley

Ezt maga a vállalat elnöke, Adrian Hallmark árulta el az Autocarnak. Hallmark nem akart arról beszélni, hogy pontosan milyen modelleken dolgoznak, de azt kizárta, hogy újabb sportkocsi készüljön a Bentley-nél. A döntést azzal indokolta, hogy világszinten zsugorodik a sportautó-piac, ráadásul a szegmenst kereső vásárlók átlagéletkora is évről-évre növekedik.

A helyzeten a kínai piacra való belépés sem segített. Ahogy Hallmark fogalmazott: "Elég sok 30-40 éves milliomos van Kínában, de ők nem focisták, tenisz játékosok, vagy énekesek, így ha vesznek is drága autót, inkább SUV-kra vagy limuzinokra költik a pénzüket."

Hallmark több jövőt lát a hibrid és az elektromos autók piacán. Szerinte a Porschénak sikerül betörnie a szegmensbe és ez nekik is utat nyithat az alternatív hajtású autók piacára. "A vásárlóink 37%-a nyitott az elektromos autókra és értik, hogy a városoknak szükségük lesz rájuk, de ennél azért többet szeretnének. Amellett hogy az autójuk környezetkímélő, szeretnék, ha továbbra is jó futóművű, erős, minőségi autókat kapnának az villanyautók hátrányai nélkül." - utalt a Bentley elnöke arra, hogy az elektromos autók terjedésének szép lassan csak a töltőhálózat sűrűsége és maga a töltés gyorsasága szab határt.

Az oldalról ajánljuk

  • Események
Viszkis: Bankrabláshoz minimum 200 lőerős autó kell

Ambrus Attila, az egykori Viszkis rabló erős autókról, nagy menekülésekről, a börtönről, változásokról és új életről beszél a Totalcar autósmozi vetítése előtt.

július 8., 17:33

  • Hírek
Új szupersportkocsi a Lamborghinitől

A Sian Roadster a gyártó szerint a legerősebb szériagyártású, nyitott sportkocsi, amit pénzért kapni lehet.

július 9., 13:13

  • Technika
Egy igazán ritka Porsche, turbóval

A 924-es eredetileg a Volkswagen csúcs-sportkupéja lett volna, végül a Porsche alapmodellje lett. Ez itt viszont az alap csúcsverziója.

július 10., 14:01

  • Hírek
Tíz másodperc alatti 0-300-at tud majd az új Lotus

Korábban is mondogatták, de már ígérik: messze lehagyja a Chiront is.

15 órája

  • Hírek
Újabb hobbiterep-Toyota mutatkozott be

A neve Corolla Cross lett, a C-HR és a RAV4 közé érkezik a Toyota választékba.

július 9., 09:31