Lelepleződött a kombi 3-as BMW

2018.10.10. 16:12

A BMW ugyan bemutatta az új 3-as sorozatot a Párizsi Autószalonon, de csak a négyajtós változatot. Az azonban egy percig sem volt kérdéses, hogy szükség lesz kombira, és most az is kiderólt, hogy ez milyen lesz. Nem is valami titkos forrásból: a brazil védjegy-eljárás kapcsán került nyilvánosságra néhány jellegrajz.

A dolog természetéből fakad, hogy amit le szeretne valamit védetni, azt előbb meg kell mutatni – erre szolgálnak ezek a vázlatok, amelyeket általában a feltűnés kerülésével, de nyilvánosságra hoznak jóval az autók bemutatása előtt. Így megfigyelhetjük, hogy hogyan alakították ki az új hármas Touring farrészét a BMW tervezői. A legnagyobb eltérés az oldalablakok és az övvonal kialakítása: az új 3-as esetében az övvonal és az ablakok alsó pereme hátul markánsan elválik egymástól, ettől az összhatás mintha dinamikusabb lenne. A csomagtér rövidebbnek is tűnik az autó összméretéhez képest, de e valószínűleg csak viszonylagos csökkenést jelent, várhatóan az új változat is hozza majd az előd 495 literes csomagtér-térfogatát.

Nem várható, hogy műszaki értelemben nagy eltérés lesz a szedán és a Touring között, bár a nagyobb karosszéria alighanem nehezebb is lesz. Hogy mikor mutatkozik be az újabb 3-as változat, azt pontosan még nem tudjuk, de meglepő lenne, ha a jövő év első feléig nem mutatnák be.