Újra éled a Pontiac Aztek szelleme?

2018.12.06. 15:59

Az Aztek a legfurább autóipari bukások egyike, elsősorban attól, hogy a GM-nél senki nem gondolta, hogy baj lenne a típussal. Most hasonló döbbenetet produkál ugyanaz a cég, csak egy pickupon, a Silverado új HD változatán.

Egy ilyen platós autón nincs mit elrontani, gondolná az ember. Kell rá hűtőrács, meg lámpa előre, mindenből egyszerű szögletes, és ezzel meg is van oldva a kérdés. Ez eddig nagyjából így is történt, a baj azzal kezdődött, hogy a HD változatnál, ami a Heavy Duty, azaz a strapabíró kivitel, hangsúlyozni próbálnák az erőteljesebb felépítést, és megszületett az újabb rinocérosz-arcú GM termék. A függőleges tájolású fényszórókat vízszintesen vaskos, fémszínű elem vágja ketté, ami elég fura tekintetet eredményez, márpedig az autók orrát az emberek lényegében arcként értékelik. Elvileg persze nem kizárt, hogy a célközönségnek épp ez tetszik majd, de valahogy az az érzésünk, hogy a GM ismét benézte, és készül az újabb bukás.

Valamit azért sejthetnek, mert a fotók még csak afféle előzetesként kerültek nyilvánosságra, a hivatalos bemutatót csak jövő februárra tervezik. Azaz ha kiderül, hogy a Sivlerado HD túl sokaknál veri ki a biztosítékot, elvileg akár még visszakozhatnak. Magáról az autóról sem mondtak egyelőre sokat, csak annyi biztos, hogy a HD változatoknak valamivel hosszabb a kabinjuk, és V8-as Duramax turbódízel motor kerül az orrukba.