Késik az új Chevrolet Corvette

2018.12.13. 16:22

A középmotoros Corvette létezése ugyan jó ideje nem titok már, viszont úgy néz ki, a fejlesztés nem megy simán. Hivatalosan ebből csak annyi látszik, hogy a világpremierre a januári Detroit Motor Show-n nem kerül sor, de az is kiszivárgott már, hogy mi a késlekedés oka.

A kép csak illusztráció
A kép csak illusztráció

Úgy hallani, az elektromos rendszer konstrukciós hibája miatt késik a bemutató: ha igazak a pletykák, valami hiba csúszott az elektromos hálózat méretezésébe, amely így egyszerűen nem bírja el a rá akasztott összes fogyasztót. Erre pedig a kábelhálózat teljes áttervezése volt az egyetlen megoldás, márpedig ez a teszteléssel és a gyártás átszervezésével bőven elég, hogy fél év késlekedést okozzon.

A C8-as Corvette egyébként évtizedek óta az első jelentősebb koncepcióváltás a GM sportkocsijánál. Ez lesz az első középmotoros szériaváltozat, annak ellenére, hogy a GM tervezői már az 1960-as években is játszottak a gondolattal, és több középmotoros tanulmányt is bemutattak 1964 és 1990 között.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.