A Lexus is kijöhet egy villanyos emelt hasúval

2018.12.26. 11:03

A prémium hibridek pápája beszáll a full villanyos városi terepjárók piacára? Egy típusnév lefoglalása indított el erről találgatásokat.

DSF1328

Az egész onnan indult, hogy levédették Európában az UX300e típusnevet. Az UX ugye a márka új crossovere, amivel már a Q3/X1/GLA ellen is van direkt konkurense a japánoknak. Itt egyelőre nem hemzsegnek a villanyosok, a Jaguar, az Audi és a Tesla is egy, de inkább másfél mérettel feljebb gyilkolja egymást az elektromos emelt hasúakra vágyó ügyfelekért.

A Toyota nem csinál titkot belőle, hogy a húszas évek elején száll be aktívan a villanyos piacra. A Lexusnak is csak azzal együtt jöhet a villanyos dömping, de az UXe talán az elsők közt jön. Hacsak nem egy plug-in hibrid lesz belőle, mert arra már most van bejáratott hajtás házon belül: elkérhetik a Prius 136 lóerősét. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.